Termékismertető

 
Németh Lajos meterológus

Németh Lajos

meterológus

Lehet eső, lehet hó
a zsalugáter nagyon jó

Accord Zsalugáter - Minden időben

Accord zsalugáter

A tradícionális fa zsalugáterek között több típust különböztetünk meg. Létezik nyitott vagy zárt állású fix lamellás zsalugáter, illetve mozgatható lamellás zsalugáter. A nyíló, toló vagy harmonika kivitelben készülő zsalugáterek alapanyaga főként borovi fenyő, de a luc- és a vörös fenyő is igen kedvelt.Az oldal kulcsszavai

zsalugáter bemutatóterem, zsalugáter felületkezelés, zsalugáter árlista, minőségi zsalugáter, zsalugáter alapozás, accord zsalugáter, zsalugáterek, zsalu karbantartás, zsalugáter karbantartás, zsalugáter kezelés, borovi fenyő zsalugáter

A zsalugáter felületkezelése

Választható színek, a zsalugáter felületkezelése

Minden zsalugáter folyamatosan ki van téve az időjárás viszontagságainak, ezért nagyon fontos, hogy védekezzünk az UV sugárzás és a csapadék ellen. Annak érdekében, hogy megőrizzük a fa erezetét, a zsalugáter felületkezelésére lazúrokat használunk.
Egy, a kor követelményeinek eleget tévő, modern felületkezelő rendszer több rétegből épül fel, melyek mind külön szerepet játszanak a színtartóságban, a sima felület kialakításában és az időjárás elleni védelemben.

A lazúroknak két típusa van: vizes bázisú és oldószeres lazúrok. Ezeken belül szintén két-két csoport van, a vékony- és a vastaglazúrok.

A vékony lazúrok a vizet jól pergetik, nem mérettartóak, minden esetben kétszer kell felvinni a zsalugáterre és néhány évente meg kell ismételni a kezelést.

A vastaglazúrok összetettebb rendszert alkotnak, három rétegből állnak össze. Az első egy híg alapozó és favédő szer, ami a zsalugáter színét adja. A második egy töltőréteg, ami a zsalugáter sima felületét biztosítja. A harmadik, sűrű réteg biztosítja az UV- és az időjárásálló védelmet. A kész zsalugátert évente kétszer ajánlatos felületújító folyadékkal áttörölni. A vastag lazúrok a fa természetes voltából adódóan jelentősen tartósabbak a vékony lazúrnál.

A vizes lazúrok bevezetésük óta egyre jobban kiszorítják az oldószereseket, mert kevésbé környezetszennyezők, gyorsabban száradnak, valamint a rugalmasságuk is sokkal jobb. A jó minőségű kültéri lazúrok, mint pl. aa Accord zsalugáter felületkezeléséhez használt MILESI Hydrocrom kültéri, vizes bázisú lazúr, tartalmaznak gombaölő szert is, mely elpusztítja a fa színváltozását okozó mikrobákat. Fontos, hogy a zsalugáterre az ecseteléssel vagy szórással felvitt lazúrréteg rugalmas legyen és elviselje a faanyag természetéből fakadó minimális méretváltozásokat repedések keletkezése nélkül. Az apró repedéseken keresztül hosszan tartó esőzés vagy párás időszak alatt felvett nedvesség, majd az azt követő kiszáradás drasztikusan csökkentené a zsalugáter élettartamát.

A MILESI lazúrral kezelt zsalugáterek rendszeres tisztítása, ápolása megnöveli a zsalugáter élettartamát. Kezelés előtt feltétlenül olvassuk el a lazúr gyártója által kibocsátott használati útmutatót és tartsuk be az abban leírt utasításokat. A zsalugáterek tisztítása és felújítása esetén kérjük, vegye fel a kapcsolatot a gyártóval és az általa ajánlott szereket, módszereket használja.  A MILESI vizes bázisú lazúrrendszerek, megfelelő ápolás és gondozás mellett, akár 10-15 évig is garantálják újbóli átfestés nélkül a fa zsalugáterek felületének tartósságát, ezáltal biztosítva azok hosszú élettartamát.

Merre tovább?

 
      Oldal ajánlása   |    Nyomtatóbarát változat   |    Hozzáadás kedvencekhez
  Accord zsalugáterek   Nyitóoldal   |    Impresszum    |    Linkcsere-partnereink    |    Oldaltérkép    |    Letölthető dokumentumok

Accord zsalugáter borovi fenyőből,  kiváló minőségű, üvegfal elé épített borovi fenyő zsalugáter.