Termékismertető

 
Németh Lajos meterológus

Németh Lajos

meterológus

Lehet eső, lehet hó
a zsalugáter nagyon jó

Accord Zsalugáter - Minden időben

Accord zsalugáter

A tradícionális fa zsalugáterek között több típust különböztetünk meg. Létezik nyitott vagy zárt állású fix lamellás zsalugáter, illetve mozgatható lamellás zsalugáter. A nyíló, toló vagy harmonika kivitelben készülő zsalugáterek alapanyaga főként borovi fenyő, de a luc- és a vörös fenyő is igen kedvelt.Az oldal kulcsszavai

minőségi zsalugáter, Budapest zsalugáter, roto vasalat, zsalugáter árlista, zsalugáter árak, borovi fenyő zsalugáter, zsalu vasalat, fa zsalugáter, zsalugáter bemutatóterem, zsalugáter, vasalat zsalugáterhez

A FA ZSALUGÁTER VASALATRENDSZERE

A fa zsalugáterek fontos és meghatározó kiegészítői a különböző cégek által gyártott, különböző típusú vasalatok, melyek egyrészt a zsalugáterek kezelésében elengedhetetlenek, másrészt díszítik azokat.


Accord fa zsalugáter - sarokvasalat

 

A fa zsalugáter szárnyainak külső oldalán, a sarkakban elhelyezkedő L-vasak, más néven sarokvasak növelik a fa zsalugáter stabilitását és kiküszöbölik az esetleges alakváltozásokat. Ezek az L-vasak csak a zsalugáter szárnyainak zárt állapotában láthatók.

 

Accord fa zsalugáter – Pántok

 

Magyar, kadmium sárga pánt

A kadmium sárga magyar vasalathoz tartozó pánt, az úgynevezett becsavarós pánt. Ennél a típusnál a kadmium sárga pánt egyik fele a fa zsalugáter keretébe vagy a nyílászáró tokjára, a másik fele pedig a fa zsalugáter szárnyába rögzül. A ROTO Fentro vasalatok finoman strukturált RAL 9005 színű kiváló minőségű porszórt felülettel rendelkeznek.

 

ROTO Fentro 3D sarokpánt

ROTO Fentro vasalathoz tartozik az úgynevezett 3D sarokpánt. Univerzális megoldás, elnevezése az állíthatóságából adódik. Mélytokos fa zsalugáter esetén bármekkora falnyílás lefedhető a ROTO Fentro 3D sarokpánttal. A nyílászáró tokjára építve maximum 21 cm falkáva mélységig alkalmazható.

 

 

Accord fa zsalugáter – Kitámasztást biztosító szerkezetek

A fa zsalugáter szárnyainak nyitott állapotban történő rögzítésére kínálatunkból 3 féle kitámasztó választható, ebből kétféle a kadmium sárga vasalatok családjába, egy pedig a ROTO vasalatok családjába tartozik.

 

Az első változat a kadmium sárga vasalatok hagyományos kampós kitámasztója. Egyszerű, megbízható megoldás; alkalmazásakor a fa zsalugáter szárnyaira rögzített kampó beleakasztható a párkányon a megfelelő helyen kialakított fogadóegységbe. Így a fa zsalugáter szárnyak még erősebb szél esetében sem ütődnek a falhoz, illetve nem csapódnak be.
 

A második lehetőség a kadmium sárga vasalat esetében a súlyzáras kitámasztó.
A kitámasztásnál a falba csavarozott súlyzárral rögzíthetők a fa zsalugáter szárnyai.
Ez a rögzítési mód szintén biztonságosan a helyén tartja a zsalugáter szárnyait, erős szél esetében is. Megjelenésében harmonizál a sarokpántokkal, a fa zsalugáter szárnyainak sértetlenségét a fafelülettel közvetlenül érintkező műanyag elem biztosítja.
 

A ROTO vasalatnál a kitámasztó fekete színű és közvetlenül a fa zsalugáter alsó pántjain helyezkedik el. Ez a kitámasztó szerkezet tulajdonképpen egy billenőzár, ami a zsalugáter szárnyainak kinyitásakor automatikusan rögzíti azokat és csak a becsukáskor szükséges oldani a kötést. Elegáns választás és nagy szélben is megvédi a zsalugátert. Kezelése egyszerű, kinyitáskor automatikusan kitámasztja a zsaluszárnyat, míg behajtáskor a billenőzár könnyed megnyomásával csukható be a zsalugáter.
 

 

Accord fa zsalugáter – zárszerkezet

 

A kadmium sárga magyar vasalathoz elfordítható zárszerkezetet biztosítunk.
Ez a szerkezet minden esetben a fa zsalugáter jobb szárnyán, a belső oldalon helyezkedik el és zárás esetén a keretre szerelt ellenoldali egységbe kapaszkodik.
A fa zsalugáter zárása és nyitása
belülről, a zárszerkezet közepén található elfordítható fogantyúval történik.
 

ROTO Fentro vasalat esetében elegáns megjelenésű nyomógombos zárszerkezetet alkalmazunk. Ez a zár, a kadmium sárga magyar elfordítható zárhoz hasonlóan, a fa zsalugáter - kívülről nézve - jobb szárnyán, a belső oldalon található és záráskor a fa zsalugáter keretére vagy a párkányra szerelt ellenoldali egységbe kapaszkodik.
A nyitás és zárás a belső oldalról történik a zár közepén található nyomógombos szerkezettel.
 

 

Accord fa zsalugáter – levélmozgató szerkezet

 


A fa zsalugáter szárnyai a Megrendelő kívánsága szerint 3 féle változatban készülhetnek. Zárt, fix leveles és mozgatható leveles (lamellás) kivitelűek.
Mozgatható leveles megjelenés esetén a fa zsalugáter szárnyainak belső oldalán, a levelekre ültetve könnyen kezelhető fém mozgató szerkezet helyezkedik el.
Ez a magyar kadmium sárga vasalat esetében sárga, míg a ROTO Fentro vasalat esetében fekete színű.


Accord fa zsalugáter – Roto zsalutábla kitekerő szerkezet

 

Roto vasalattal szerelt zsalugátereknél lehetőség van zsalutábla kitekerő szerkezettel kiegészíteni a vasalatot, melynek segítségével bentről nyitható és zárható a zsalugáter. Alapesetben a kihajtó szerkezet leakasztható kurblival működtethető, de lehetőség van elektromos mobil behajtó használatára is.
 

Harmonika kivitelű zsalugáterek esetében a fentiektől eltérő vasalatrendszer alkalmazandó. Bővebb információért érdeklődjön kollégáinknál, elérhetőségeinken.

 

Merre tovább?

 
      Oldal ajánlása   |    Nyomtatóbarát változat   |    Hozzáadás kedvencekhez
  Accord zsalugáterek   Nyitóoldal   |    Impresszum    |    Linkcsere-partnereink    |    Oldaltérkép    |    Letölthető dokumentumok

Accord zsalugáter borovi fenyőből,  kiváló minőségű, üvegfal elé épített borovi fenyő zsalugáter.