Termékismertető

 
Németh Lajos meterológus

Németh Lajos

meterológus

Lehet eső, lehet hó
a zsalugáter nagyon jó

Accord Zsalugáter - Minden időben

Accord zsalugáter

A tradícionális fa zsalugáterek között több típust különböztetünk meg. Létezik nyitott vagy zárt állású fix lamellás zsalugáter, illetve mozgatható lamellás zsalugáter. A nyíló, toló vagy harmonika kivitelben készülő zsalugáterek alapanyaga főként borovi fenyő, de a luc- és a vörös fenyő is igen kedvelt.Az oldal kulcsszavai

Budapest zsalugáter, zsalugáterek, accord zsalugáter, zsalugáter bemutatás, fa zsalugáter, minőségi zsalugáter, zsalu, borovi fenyő zsalugáter, zsalugáter alapanyag

A ZSALUGÁTER ALAPANYAGA


A zsalugáterek leggyakoribb alapanyag a fa. Az általunk forgalmazott zsalugáterek készülhetnek lucfenyőből, hossztoldásmentes asztalos minőségű borovi fenyőből, csomómentes borovi fenyőből, csomómentes vörös fenyőből vagy csomómentes meranti fából.
A lucfenyő egy puha fafajta, színe egységes, idővel némiképp sötétedhet, a gombásodás okozta kékülés ellen az alapanyagot gombavédelemmel látjuk el. Lazább szerkezetéből adódóan könnyű, ám gyakoribbak lehetnek a (nem kieső) csomók és a gyantatáskák, mint a többi fatípusnál.
A borovi fenyő kérge felőli részén világosabb, mint a fa közepe felé, s ez az eltérés a fény hatására idővel egyre láthatóbbá válik. Ezt a folyamatot érésnek is nevezik. A borovi fenyőből készült zsalugáter kiválóan alkalmas az időjárás viszontagságainak fokozottan kitett helyeken is. Gyantatartalma igen magas, de az egyenletesen eloszlik a fában.
A közepes fajsúlyú vörösfenyő a borovi fenyőhöz hasonlóan, szintén két színű lehet, de ennél a fatípusnál kisebb a különbség a külső és a belső részek színe között.
A faipar minden területén bevált és talán a legismertebb alapanyagunk a tölgyfa. Igen nehéz fajsúlya miatt zsalugátereknél történő alkalmazásakor egyedileg kovácsolt, erősített pántok szükségesek.
A könnyű fajsúllyal rendelkező meranti fa Indonéziából származik. Jól megmunkálható, időtálló faanyag, vöröses színe miatt igen kedvelt. Ennél a típusnál a külső és belső rész között nagyon minimális a színbeli eltérés.
A zsalugáter alapanyagaként ár-érték arányban a legmegfelelőbb a borovi fenyő.

Lucfenyő (csomós)

Borovi fenyő (csomós)

Vörösfenyő (csomómentes)Merre tovább?

 
      Oldal ajánlása   |    Nyomtatóbarát változat   |    Hozzáadás kedvencekhez
  Accord zsalugáterek   Nyitóoldal   |    Impresszum    |    Linkcsere-partnereink    |    Oldaltérkép    |    Letölthető dokumentumok

Accord zsalugáter borovi fenyőből,  kiváló minőségű, üvegfal elé épített borovi fenyő zsalugáter.